Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekidanje tradicije

Zaručile se 12-godišnjakinje da ne bi bile prostitutke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U jednom selu na zapadu Indije, održalo se masovno vjenčanje i ceremonija zaruka 22 djevojke, kojem je cilj prekid tradicije prostitucije kojom su se ondje stoljećima iskorištavale žene.

Stotine gostiju iz okolnih sela i vladini dužnosnici okupili su se na ovom  događaju, na kojem je u brak stupilo sedam parova, a 15 ih se zaručilo u selu Wadia. Nekoliko djevojka započelo je novi život. Na ovom se događaju okupilo i nekoliko aktivista kao predstavnika lokalne vlasti. Jedan od njih je J.B. Vohra koji je rekao da je masovno vjenčanje obilježje nove ere za stanovnike Wadie.

Pročitajte i ovo Red za glasanje u Indiji Užarena atmosfera Počela druga faza glasanja na najvećim svjetskim izborima Ilustracija Očajni zbog siromaštva Prevarili Nepalce na crnom tržištu: Prodavali vlastite bubrege, rekli im da će im izrasti novi

'To je za nas sretan događaj. Promjena je došla u ovo selo. Pozdravljamo novu eru njihovih života', rekao je Vohra. Svečano obučene i okićene nakitom mladenke su stupile u brak pred hinduističkim svećenikom, javlja Reuters.

>> U raljama prostitucije: 'Bilo je uvijek kako gazda kaže!'

Vijay Bhatt, službenik lokalnog ureda za razvoj, rekao je da su djevojke porijeklom iz zajednice Saraniya gdje žene tradicionalno rade kao prostitutke u obližnjim gradovima i sada će pobjeći iz profesije koje su obavljale i njihove majke te moći će živjeti normalnim životima.

'Svaki pokušaj da se intervenira u tu tradiciju imat će utjecaj, a kada se djevojka vjenča više se ne bavi prostitucijom', rekao je Vijay Bhatt. Muškarci u zajednici Saraniya, nomadskoj skupini kojoj pripada 50.000 ljudi, radili su za razne zaraćene frakcije koje su vladale ovoj sušom sklonoj regijom prije indijske neovisnosti od Britanije 1947. Njihove su žene bile zabavljačice ratobornih vođa, plešući za njih i pružajući im seksualne usluge.

Iako su im nakon stjecanja neovisnost, indijske vlasti dale zemlju, radi lakše zarade pripadnici Saraniye su se okrenuli prostituciji. Muškarci su bili svodnici svojih sestara i kćerki. 'Oni nikada nisu bili izloženi normalnom društvu', rekao je Maulik, volonter koji je također bio na vjenčanju.

'Oni ne znaju što je točno vrijednost života i vrijednost društva. Ali stalnom interakcijom s našim osobljem, oni imaju više informacija o društvu i vezama u normalnom braku. Sada mogu vidjeti da i ova vrsta odnosa može postojati', rekao je Maulik.

Na ceremoniji su se zaručili parovi od kojih neki nisu stariji od 12 godina. Njihovi roditelji kažu da će se njihova djeca koja su se zaručila vjenčati kada navrše 18 godina. Aktivisti koji su organizirali ova vjenčanja kažu da će se na taj način osigurati da djevojke koje se vjenčaju ne postanu prostitutke.

'Prema njihovoj tradiciji, jednom kada se djevojka zaruči ili uda, ona se ne vraća prostituciji. To je sigurno. Dok im je suprug živ nijedna od njih neće biti prostitutka', rekao je Mittal Patel.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene