Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon smrti Orlanda Zapate

Zapatero zahtijeva oslobađanje svih kubanskih političkih zatvorenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolski premijer Jose Luis Rodriguez Zapatero zahtijevao je da se oslobode svi kubanski politički zatvorenici nakon što je u zatvoru umro disident Orlando Zapata.

'Možemo zamisliti patnje kubanskih političkih zatvorenika i moramo tražiti od kubanskog režima da ih oslobodi i da poštuje ljudska prava', rekao je Zapatero u ime španjolskog predsjedništva EU.

Pročitajte i ovo Kuba gasi javnu rasvjetu usred sve teže energetske krize Sve teže i teže Kriza ih natjerala na očajne poteze: Nedostaje goriva, a sad su isključili i javnu rasvjetu Istraga; ilustracija - 2 što je u pozadini? Hrvatska traži istragu zbog smrti Alekseja Navaljnog: "Moguće je da će se iste stvari događati hrvatskim političarima"

'To je temeljna potreba cijele međunarodne zajednice', dodao je Zapatero pred predsjednicima parlamentarnih povjerenstava vanjskih poslova zemalja članica UE.

On je reagirao na smrt 42-godišnjeg Orlanda Zapate, jednog od 65 zatvorenika. Zapata je podlegao štrajku glađu nakon dulje od dva mjeseca štrajka protiv uvjeta zatočenja.

'EU mora prednjačiti u borbi za ljudska prava na svim kontinentima', dodao je Zapatero, kojeg je u četvrtak tisak oštro kritizirao jer nije reagirao dan prije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene