Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zapatero položio prisegu za premijera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik španjolske Socijalističke stranke Jose Luis Rodriguez Zapatero položio je u subotu prisegu za premijera u nazočnosti kralja Juana Carlosa, dan nakon što je njegovo imenovanje na tu dužnost potvrdio parlament.

Zapatero je potvrđen na drugi premijerski mandat i to samo glasovima 169 svojih stranačkih kolega, koliko je bilo potrebno za običnu većinu u parlamentu.

Pročitajte i ovo Policijsko nasilje Četvrt Lavapiés VIDEO Dvojica policajaca u Madridu pretukla dvojicu crnca: Oglasilo se ministarstvo i antirasističke skupine Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano"

Socijalisti su zadovoljni jer je, premda je u parlamentu potvrđen tek u drugom glasovanju, Zapatero postao prvi premijer koji je dobio drugi mandat u Španjolskoj poslije diktature Francisca Franca.

Zapatero je u subotu objavio i sastav svoje nove vlade u kojoj će, po prvi put, biti više žena nego muškaraca, a žena će biti i na čelu ministarstva obrane.

Miguel Angel Moratinos ostaje na čelu španjolske diplomacije, dok je Alfredo Perez Rubalcaba zadržao osjetljivo mjesto ministra unutarnjih poslova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene