Obavijesti Video Pretražite Navigacija
novi testovi DNK

Zapanjujuće otkriće: Hitler ovo nije znao!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Eva Braun, Hitlerova dugogodišnja ljubavnica, koja se i udala za nacističkog vođu samo nekoliko sati prije njihovog zajedničkog samoubojstva u bunkeru u Berlinu, možda je bila židovskog porijekla, pokazali su novi testovi DNK.

DNK analizom vlasi kose za koje se tvrdi da su pripadali Evi Braun, sugerira se da nacistički diktator, koji je odgovoran za smaknuća milijuna Židova, vjerojatno nije znao da se ženi za ženu semitskog porijekla, prenosi Independent.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispričao se Židovima Spicer kaže da je iznevjerio Trumpa usporedivši Asada s Hitlerom: "Pogriješio sam" Slika nije dostupna Uz dozvolu učiteljice SKANDAL U ŠKOLI Učenik došao odjeven u Hitlera

Otkriće donosi dokumentarac "Dead Famous DNA" TV kuće Channel 4, koji će se prikazati premijerno idućeg tjedna i u kojem skupina znanstvenika ima zadatak izvaditi DNK materijal iz starijih relikvija i analizirati genome kako bi razrješili misterije vezane uz te osobe.

INFOGRAFIKA Najveći krvnici modernog doba

U dokumentarcu o Evi Braun, znanstvenici su pronašli specifičnu sekvencu unutar mitohondrijalne DNK, maleni genom unutar staničnog mitohondrija, kojeg se majčinom linijom prenosi na kćer i koji se ne mijenja s novim generacijama. Taj specifični genom pripada haplogrupi N1b1, koja se povezuje s Aškenazi Židovima.

Prema tradicionalnom židovskom zakonu, judaizam se prenosi majčinom linijom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene