Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trajalo 10 godina

Zahvaljujući Google Earthu otkrila 'nestale' piramide

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi oni koji smatraju kako je sjedenje pred računalom i pregledavanje svakog djelića kugle zemaljske samo gubljenje vremena razočarat će se kad saznaju da je američka arheologinja Angela Micol upravo tako otkrila dva moguća nalazišta izgubljenih piramida u Egiptu.

Na svoje istraživanje "potrošila" je 10 godina. Micol se usredotočila na dvije lokacije duž Nila udaljene jednu od druge nešto više od 140 kilometara, a na obje lokacije pronašla je humke neobičnih oblika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uhićenje i tužba FOTO OVO je Google Earth otkrio policiji! Slika nije dostupna Tražio lokaciju za lov Ukradeni terenac pronašao pomoću Google Eartha

Jedan od njih je trokutasta visoravan široka gotovo 190 metara odnosno tri puta veća od Keopsove piramide u Gizi.Prva lokacija koju Micol planira posjetiti je udaljena oko 19 kilometara od Abu Sidhuma, a druga, 145 kilometara sjeverno.

>> Koliko bi danas koštala izgradnja piramide?

U blizini tog nalazišta primijetila je i tri dijagonalno smještena humka koji rasporedom podsjećaju na razmještaj piramida u Gizi, prenosi Daily Mail, zbog čega smatra da je poprilično očito kako se zaista radi o piramidama, ali ipak želi svoja otkrića potvrditi na terenu. (VLM Agencija)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene