Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Psihička i fizička tortura

Zabrinjavajući trend: Siluju, snimaju i onda ucjenjuju žrtve. Čak traže da se udaju za njih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najviše je žrtava silovatelja-ucjenjivača među studenticama.

Sve je više slučajeva u kojima silovatelji ucjenjuju svoje žrtve snimkama silovanja. Svoje napade na žene snimaju, a onda od njih traže novac pa čak i da se udaju za njih.

Jedna je žrtva, 21-godišnjakinja, opisala kako je snimka gnjusnog čina poslana na njezin Facebook profil te je još jednom proživjela šok i traumu. Njezin je silovatelj, bivši parter, potom tražio od nje da mu se vrati ili će, zaprijetio je, fotografije poslati prijateljima i obitelji.

'Vidjela sam ruke, noge, čula kako mu govorim da se makne s mene... Pogledala sam samo prvih 30 sekundi i znala sam o čemu se radi.'

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

Vojnici silovali preko 200 žena i djevojčica: 'Ubile ste jednog od nas, pokazat ćemo vam pakao'

Ovaj je intervju kao i još neke snimila novinarka SBS News, Naomi Selvartanam, koja je odlučila istražiti sve veći broj slučajeva u kojima silovatelji nastavljaju psihički mučiti svoje žrtve.
Zaključila je kako nije riječ o izoliranim incidentima. Najviše su ugrožene strane studentice ili doseljenice u Australiju, piše Independent.

Jedna je žena iz Hong Konga čak platila svojem silovatelju tisuće dolara kako bi ga spriječila da objavi video silovanja.

Mladoj Indijki na zabavi je podmetnuta droga u piće te se onesvijestila i probudila osam sati kasnije, bez ikakvog sjećanja. Poslan joj je, međutim, video njezinog silovanja u kojem napadač traži da se uda za njega ili će snimku poslati njezinoj obitelji. U ovom je slučaju silovatelj pronađen i osuđen.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene