Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo unutarnjih poslova njemačke države Bavarske zabranilo je prelijetanje područja na kojemu se tradicionalno održava muenchenski Oktoberfest, nakon niza prijetnji terorističkim napadima, poslanih putem video i audio poruka u zadnja dva tjedna.


Ministar unutarnjih poslova Bavarske Joachim Herrmann objasnio je kako će odredba biti na snazi do završetka Oktoberfesta 4. listopada. Zbog niza prijetnji napadima što su ih u zadnja dva tjedna putem video i audio poruka poslale terorističke grupe, njemačke su vlasti donijele takvu odluku.

Vezani članci Ulaz hotela u kojem će se održati konferencija (Foto: AFP) Svjetski vođe i stručnjaci o krizi multilateralnog poretka: "Razbuktava se nova utrka velikih sila'' Flughafen München (Foto: PR) Nijemci traže radnike u Hrvatskoj: Nude 13. plaću, dodatak za rad u inozemstvu, 30 dana godišnjeg...

Parlamentarni izbori održat će se u nedjelju 27. listopada.
Zadnje dvije prijeteće poruke poslane su u petak. Jedna je audio-poruka Osam bin Ladena, s titlovima na njemačkom jeziku, a druga prijetnja talibana koji tvrde da će napasti Njemačku u znak osvete zbog njezine vojne prisutnosti u Afganistanu. (Hina)