Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog terorističkih prijetnji

Zabranjeno prelijetanje Oktoberfesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo unutarnjih poslova njemačke države Bavarske zabranilo je prelijetanje područja na kojemu se tradicionalno održava muenchenski Oktoberfest, nakon niza prijetnji terorističkim napadima, poslanih putem video i audio poruka u zadnja dva tjedna.

Ministar unutarnjih poslova Bavarske Joachim Herrmann objasnio je kako će odredba biti na snazi do završetka Oktoberfesta 4. listopada. Zbog niza prijetnji napadima što su ih u zadnja dva tjedna putem video i audio poruka poslale terorističke grupe, njemačke su vlasti donijele takvu odluku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna blizu željezničke stanice Eksplodirala stara zrakoplovna bomba u Njemačkoj: Jedna osoba teže ozlijeđena Ispijanje piva (Foto: Dnevnik.hr) najveće narodno slavlje Počinje Oktoberfest: Popit će se sedam milijuna litara piva, a krigla košta više od 70 kuna

Parlamentarni izbori održat će se u nedjelju 27. listopada.
Zadnje dvije prijeteće poruke poslane su u petak. Jedna je audio-poruka Osam bin Ladena, s titlovima na njemačkom jeziku, a druga prijetnja talibana koji tvrde da će napasti Njemačku u znak osvete zbog njezine vojne prisutnosti u Afganistanu. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene