Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbijanska policija zabranila je rock koncert neonacističkih bendova iz Mađarske, koji je bio zakazan za subotu u Subotici, a zadovoljstvo tom činjenicom izrazio je u i veleposlanik Izraela u Srbiji.


Poslije oštrih reakcija javnosti, policija u Subotici zabranila je
održavanje koncerta i tribine koje je namjeravao organizirati mađarski "Pokret 64 županije", ranije u MUP-u Srbije okvalificiran kao ekstremistička organizacija.

Vezani članci Slika nije dostupna Zgodna Nikolina na rock spektaklu - Zahtjevi Idola bili su skromni Slika nije dostupna Tony Cetinski izazvao nezapamćenu gužvu u Subotici

Predstavnici toga pokreta negirali su da se na njihovim skupovima koristi fašistička ikonografija i da oni nisu "ni fašisti i nacisti". Oni su za stvaranje neprijateljstava prema njihovoj organizaciji okrivili medije u Vojvodini i najavili pokretanje tužbi protiv onih kojih su ih povezivali s neonacističkim skupinama.

Na koncertu koji su planirali organizirati trebale su nastupiti tri
mađarske rock skupine, čije internetske stranice sadrže tekstove i simbole koji propagiraju nacionalističke, neonacističke i desničarske ideje, naveli su vojvođanski mediji.

Veleposlanik Izraela u Srbiji Arthur Koll, boraveći u četvrtak u
Subotici, rekao je da je srbijanska vlast podigla glas protiv
neonacističkih pokreta i aktivnosti, dodajući da se Srbija, ali i neke od europskih zemalja, suočavaju s pojavom neonacizma, a da neonacisti pokušavaju zadobiti popularnost i da se više "ne srame svojih opredjeljenja".

 "To je zabrinjavajući trend. Europa se mora suprotstaviti neonacizmu, prije svega zato što će, ako mu se ne suprotstavi, on rasti", rekao je Koll.