Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zabranjen koncert neonacističkih rock grupa u Subotici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanska policija zabranila je rock koncert neonacističkih bendova iz Mađarske, koji je bio zakazan za subotu u Subotici, a zadovoljstvo tom činjenicom izrazio je u i veleposlanik Izraela u Srbiji.

Poslije oštrih reakcija javnosti, policija u Subotici zabranila je
održavanje koncerta i tribine koje je namjeravao organizirati mađarski "Pokret 64 županije", ranije u MUP-u Srbije okvalificiran kao ekstremistička organizacija.

Pročitajte i ovo Božićno-novogodišnji koncert u Imotskom Postoji objašnjenje Lovac pucao iz puške za vrijeme božićnog koncerta, građani se prestravili: "Ne znam je li itko u Hrvatskoj napravio tako nešto" Koncert Hrvatska se još jednom ujedinila Koncert "Želim život" još je jednom ujedinio Hrvatsku: "To je najbitnije, da ljudi ozdrave i da dobiju novi život"

Predstavnici toga pokreta negirali su da se na njihovim skupovima koristi fašistička ikonografija i da oni nisu "ni fašisti i nacisti". Oni su za stvaranje neprijateljstava prema njihovoj organizaciji okrivili medije u Vojvodini i najavili pokretanje tužbi protiv onih kojih su ih povezivali s neonacističkim skupinama.

Na koncertu koji su planirali organizirati trebale su nastupiti tri
mađarske rock skupine, čije internetske stranice sadrže tekstove i simbole koji propagiraju nacionalističke, neonacističke i desničarske ideje, naveli su vojvođanski mediji.

Veleposlanik Izraela u Srbiji Arthur Koll, boraveći u četvrtak u
Subotici, rekao je da je srbijanska vlast podigla glas protiv
neonacističkih pokreta i aktivnosti, dodajući da se Srbija, ali i neke od europskih zemalja, suočavaju s pojavom neonacizma, a da neonacisti pokušavaju zadobiti popularnost i da se više "ne srame svojih opredjeljenja".

 "To je zabrinjavajući trend. Europa se mora suprotstaviti neonacizmu, prije svega zato što će, ako mu se ne suprotstavi, on rasti", rekao je Koll.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene