Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlasti u indijskoj saveznoj državi Goi na jugozapadu zemlje zabranile su zabave na plaži jer ih smatraju riskantnima nakon prošlomjesečnih napada na Mumbai, objavili su mediji.


Vlada je na subotnjem sastanku posvećenom pitanju sigurnosti donijela odluku o zabrani popularnih božićnih i novogodišnjih zabava na plažama.

Vezani članci Ilustracija: Igor Kralj/PIXSELL HVIDR-a: "Na Rujanfestu zabraniti nastup izvođačima koji su iskazivali potporu velikosrpskoj agresiji na RH" Slika nije dostupna Ne poigravajte se sa zakonima stranih zemalja: Evo što se sve ne smije na mediteranskim plažama

'Od 23. prosinca 2008. do 5. siječnja 2009. zbog sigurnosnih razloga neće biti zabava na plažama. Ali hotelske i tradicionalne proslave bit će dopuštene', rekao je premijer Goe Digamber Kamat, a prenosi CNN-IBN. Prema izvještaju objavljenom u Times of India, policija je od vlasti tražila tu zabranu na temelju obavještajnih podataka da 'Goi općenito, a strancima osobito, možda prijeti teroristički napad'.

Savezna policija i pripadnici dodatnih policijskih snaga poslani su u Gou, a duž cijele indijske obale pojačane su sigurnosne mjere. Zabrana predstavlja ozbiljan udarac turističkoj industriji Goe, čije međunarodno poznate zabave na plažama privlače više od dva milijuna turista godišnje, od čega ih deseci tisuća dolaze na proslave krajem godine.