Obavijesti Video Pretražite Navigacija
10.141 slučaja

WHO: Više od deset tisuća oboljelih od ebole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj oboljelih od ebole narastao je na 10.141 slučaja u osam zemalja, a od te bolesti do sada su umrle 4922 osobe, objavila je u subotu Svjetska zdravstvena organizacija podatke do 23. listopada.

Gotovo svi, njih 4912 umrlo je u tri zemlje zapadne Afrike koje su najviše stradale: u Gvineji, Liberiji i Sijeri Leoneu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Spašeno 14 ljudi VIDEO WHO objavio snimke iz razrušene bolnice Nasser: Bakljama osvjetljavali put među ruševinama Ilustracija Državni zavod za statistiku Demografski slom Hrvatske - rođeno najmanje djece u povijesti: Ipak, ima jedna svijetla točka

Ukupni podaci uključuju i epidemiju u Nigeriji i Senegalu, a WHO je ocijenio da su te epidemije završene, te izolirane slučajeve u Španjolskoj, Sjedinjenim Državama i jedan slučaj u Maliju.

FOTO Evo koga je i zašto Obama ovako jako zagrlio!

No pravi broj mrtvih mogao bi biti i triput veći, tvrdi WHO i dodaje kako vjeruje da je stopa smrtnosti oko 70 posto.

WHO je još objavio kako od osam liberijskih i gvinejskih pokrajina koje graniče s Obalom Bjelokosti, samo dvije još nisu prijavile potvrđeni ili vjerojatan slučaj obolijevanja, a uvoz smrtonosnog virusa prijeti u 15 afričkih država, među kojima je i Obala Bjelokosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene