Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga i dokumenti pokazali

Washington Post: 'NSA je kršila ovlasti tisućama puta godišnje!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka Nacionalna sigurnosna agencija (NSA) kršila je pravila privatnosti i prekoračivala svoje ovlasti 'tisućama puta godišnje' od 2008. godine, objavio je Washington Post pozivajući se na internu istragu i druge tajne dokumente.

Većina prekoračenja ovlasti odnosila se na neovlašteno praćenje Amerikanaca i stranaca u SAD-u, što je ograničeno zakonima i izvršnim uredbama, piše list. Pogreške NSA kreću se u rasponu od teških kršenja ovlasti do tipografskih pogrešaka koje su rezultirale slučajnim presretanjem e-mailova i telefonskih poziva, stoji u izvješću.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Ilustracija Afera Russian Gate Zastupnica u Europskom parlamentu optužena da je špijunirala za Rusiju: "Procurila su eksplicitna, detaljna izvješća rukovoditeljima FSB-a"

>> NSA otpušta administratore!

Washington Post navodi da su dokumenti na koje se poziva dio materijala koji je osigurao bivši suradnik NSA Edward Snowden, slavni zviždač kojega je SAD optužio za špijunažu. Snowden je dobio azil u Rusiji ranije ovog mjeseca.

List navodi da je primjerice unutarnja istraga NSA, čiji su rezultati objavljeni u svibnju 2012. godine, pokazala da je u prethodnih 12 mjeseci bilo 2776 incidenata neovlaštenog sakupljanja, spremanja, pristupanja ili distribucije pravno zaštićenih komunikacija. Post navodi da većina tih prekoračenja ovlasti nije bila namjerna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene