Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Washington osudio izvanredno stanje u Pakistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države su "duboko uznemirene" izvješćima da je pakistanski predsjednik Pervez Musharraf poduzeo izvanustavne akcije i proglasio izvanredno stanje u zemlji, priopćio je američki State Department.

Izvanredno stanje znači izrazito nazadovanje za pakistansku demokraciju i skreće Pakistan s puta prema civilnoj vladavini, upozorio je State Department.

Pročitajte i ovo Mario Banožić Još je na intenzivnoj Stručnjak o dodacima na Banožićevu terencu: "Postavljanje traje satima, pa još skidanje..." Slika nije dostupna SAD mora revidirati viznu lutriju Računalna greška razočarala čak 22.000 ljudi

"Predsjednik Musharraf opetovano je najavljivao da će odstupiti s položaja glavnog vojnog zapovjednika prije ponovnog polaganja predsjedničke prisege i obećao da će održati izbore 15. siječnja. Očekujemo da se pridržava tih obveza i pozivamo ga da to odmah učini", naglašava se u priopćenju.

Također se izražava podrška SAD-a narodu Pakistana za nastavak demokratskih procesa i suprotstavljanja nasilnom ekstremizmu, te se pozivaju sve strane na suradnju kako bi dovršile tranziciju u demokraciju i civilnu vladavinu bez nasilja ili odgađanja.

Američka državna tajnica Condoleezza Rice izjavila je u Istanbulu, gdje sudjeluje na konferenciji zemalja iračkih susjeda, kako SAD "ne podržava izvanustavne mjere" koje je poduzeo Musharraf i pozvala sve strane na izbjegavanje nasilja i suzdržanost, te na hitan povratak demokraciji u Pakistanu, prenio je CNN.

General Musharraf danas je proglasio izvanredno stanje, uveo policijski sat i prekinuo komunikacije u glavnom gradu, suspendirao Ustav i smijenio predsjednika Vrhovnog suda uoči ključne odluke Suda o budućnosti njegovog predsjedničkog mandata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene