Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Brzo se približava'

Vulkanski oblak opet prijeti britanskom zračnom prostoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dužnosnici britanske agencije za nadzor zračnog prometa NATS u nedjelju su izvijestili kako se gust oblak s vulkanskim pepelom 'brzo približava' britanskom zračnom prostoru, a dijelovi zračnog prostora iznad Sjeverne Irske već su zatvoreni te se očekuje zatvaranje zračnog prostora iznad aerodroma Dublin i Shannon u Irskoj, te u sjevernom dijelu Engleske.

Zrakoplovi ne polijeću niti slijeću u zračne luke Belfast i Isle of Man, a one u Dublinu i Shannonu ostat će otvorene do 13 sati, priopćio je National Air Traffic Service (NATS). NATS je također priopćio da će u nedjelju popodne biti zatvoren zračni prostor iznad sjeverne Engleske, dok će prostor iznad Londona ostati otvoren.

Pročitajte i ovo Autocesta - 2 Troškovi su znatno smanjeni Otvoren novi izlaz autoceste A1: Trebao bi rasteretiti lokalne ceste od kamionskog prometa Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

>> Islandski vulkan izbacuje 50 tona pepela u sekundi

Britansko ministarstvo transporta upozorilo je kako bi različiti dijelovi zračnog prostora te zemlje, uključujući i jugoistok Engleske, gdje se nalazi jedan od najprometnijih europskih aerodroma - londonski Heathrow, mogli biti zatvoreni u predstojećih nekoliko dana zbog nastavka erupcije islandskog vulkana Eyjafjallajokul. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene