Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krizno stanje

Vulkan Merapi i dalje aktivan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Erupcija vulkana Merapi još uvijek traje.

Vulkan koji je lavu počeo izbacivati 26.listopada još uvijek ispušta vulkanski pepeo zbog čega se će se zatvoriti budistički hram Borobudur. Ovo turističko odredište od vulkana je udaljeno 40 kilometara, a bit će zatvoreno na tjedan dana kako bi se uklonio pepeo.

Pročitajte i ovo Posljedice erupcije vulkana - 1 Lava se slijeva, gore kuće Hrvat za Dnevnik Nove TV s Islanda: ''Sada je problem drugi vulkan koji je erumpirao unutar zida koji je trebao braniti grad'' Island, 14.01.2024. - 2 Kod Grindavika VIDEO Lava se izlila na ulice, vatra guta kuće, stanovnici očajni, hitne službe upozoravaju: "Ne prilazite gradu"

>> VIDEO: Indonezija nema mira, Merapi ponovno eruptirao

>> Indonezijski 'Mount Doom' zvan vulkan Merapi

Službeni vulkanolog Raden Sukhyar izjavio je kako je 'intenzitet erupcije Merapija opao, ali male erupcije još uvijek se događaju' zbog čega je sve još na razini uzbune. Pepeo se popeo na visinu od 1000 metara, a od početka erupcije u listopada 194 osoba je poginulo. Prema najnovijim podacima više od 360 tisuća osoba je evakuirano.
 

Zbog erupcije javljaju se poteškoće u zračnom prometu, tako je nekoliko kompanija moralo otkazati brojne letove zbog opasnosti koju predstavljaju oblaci pepela. Zračna luka Yogyakarte koja je od vulkana udaljena 30 kilometara ostaje zatvorena do ponedjeljka. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene