Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uputio poziv

Vučić: Odustane li Hrvatska od naoružavanja, odustat će i Srbija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vučić je poručio da će Srbija voditi takvu politiku dok je on premijer.

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić pozvao je u ponedjeljak Hrvatsku da odustane od naoružavanja i poručio da će to isto učiniti i Srbija istog trenutka kad Hrvatska potvrdi da se neće naoružavati.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena Aleksandar Vučić Javno obraćanmje Vučić: "Plaćamo visoku cijenu, ne svojom krivnjom''

"One sekunde kad kažu da to neće uraditi - mi nećemo kupovati ništa", rekao je Vučić novinarima tijekom obilaska gradilišta započetog projekta Beograd na vodi.

"Mi nećemo kupovati rakete iste snage ili jednako skupe, već hoćemo odbrambene sustave. To je jednostavno, ali hajde nećemo ni zaštitne - ali nemojte ni vi uzimati ofenzivna oružja", citiraju mediji Vučićevu izjavu.

Odgovarajući na pitanje zašto Srbija najavljuje nabavu ruskog raketnog sustava za protuzračnu obranu S-300 umjesto da uloži u gospodarstvo, Vučić je istaknuo kako Srbija novac ulaže u gospodarstvo, a u oružje neće ulagati ukoliko i Hrvatska odluči ne naoružavati se raketama.

Vučić je poručio da će Srbija voditi takvu politiku dok je on premijer.

Srbijanski premijer je, kako prenose agencije, naglasio da nije Srbija kupovala oružje nego Hrvatska, spominjući pancer haubice i licence za borbena vozila te nabavku lansirnih rampi za balističke rakete.

Vučić je izbjegao odgovoriti koliko bi zemlju stajala nabava raketnih sustava S-300, rekavši kako Srbija povoljno može riješiti svoje probleme, ali da je cilj njegove vlade briga o regiji.

"Srbiji je cilj brinuti o regiji i miru u regiji, i s Hrvatima i s ostalima. Vi recite da nećete kupovati ofenzivno, a mi nećemo ni defanzivno oružje", rekao je Vučić.

Ruski vicepremijer Dmitrij Rogozin izjavio je u ponedjeljak u Beogradu da će Rusija razmotriti poziv Srbije za isporuku naoružanja i sustava protuzračne obrane (PZO) S-300 i nastojati poduprijeti Srbiju.

"Učinit ćemo sve da osiguramo potporu našem savezniku na Balkanu", rekao je Rogozin na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji nakon razgovora s premijerom Vučićem. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene