Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SRBIJA SE NAORUŽAVA

Vučić najavio kupnju borbenih letjelica Bayraktar od Turske: "Za 2-3 dana vidjet ćete i naše najmoćnije oružje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpski predsjednik Aleksandar Vučić u nedjelju je najavio nabavu borbenih bespilotnih letjelica “Bayraktar” od Turske. Kazao je i kako već neko vrijeme s Francuzima pregovara o kupnji 12 novih borbenih aviona tipa “Rafale.”

"Tražio sam u razgovoru od prije dva dana od predsjednika Turske Erdogana ‘Bayraktare’ i dobio obećanje da ćemo ih preko reda moći kupiti i uvrstiti u oružje Vojske Srbije", izjavio je u nedjelju na Pasuljanskim livadama nakon završene vojne vježbe “Vatreni štit 2022”,  srpski predsjednik Aleksandar Vučić.

On je istaknuo kako je vojska države kojoj je na čelu sada puno jača, a najavio je i da će vojska i dalje morati osnaživati helikopterske jedinice i bespilotne letjelice – dronove.

Najavio je i da će u utorak ili srijedu biti predstavljeno novo naoružanje koje će biti do sada najmoćnije oružje koje Srbija ima.

“U utorak ili srijedu dobrodošli ste vidjeti ponos srpske vojske”, rekao je Vučić ne želeći precizirati o kojem je naoružanju je riječ.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović NAKON IZBORA U SRBIJI Analiza Ivane Petrović: "Oni su iznenađenje srpskih izbora. Pitanje je što će biti s Dačićem, poznato je da je on 'ruski čovjek'"

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Proglasio pobjedu Vučić komentirao ulazak Hrvata u Skupštinu, ali i odnose dviju država: "Ne možete mi pronaći ni jednu lošu riječ o Hrvatskoj"

Na pitanje kako komentira navode francuskih medija prema kojima je Srbija zainteresirana za kupnju 12 novih borbenih aviona tipa “Rafale”, Vučić je rekao da već godinu dana o tome s njima pregovara. S još jednom zemljom u tijeku su pregovori o kupnji 12 polovnih Rafalea, rekao je Vučić.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene