Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanovnici Novog Beograda sinoć su prisustvovali stravičnom događaju. 55-godišnja Ljiljana Hika raspadajuće tijelo svoje majke zapakirala je u kolica za tržnicu i, kako je sama kasnije rekla policiji, krenula na groblje da je pokopa.


Sve se dogodilo u prisustvu mnogobrojnih susjeda, i djece i starijih, koji su sinoć oko 20 sati bili na parkingu, sportskom terenu i u okolici zgrade u kojoj je živjela obitelj Hika. 

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija Na obali Gline u Topuskom pronađen leš muškarca, čekaju se nalazi obdukcije Napuštena zgrada, ilustracija Nestao prošlog ljeta: U potkrovlju napuštene gimnazije u Pakracu pronađeno tijelo muškarca

Ljiljana je s kolicima krenula iz stana i tko zna do kuda bi došla da joj jedna susjeda na izlazu iz zgrade nije ponudila pomoć. Tada je osjetila užasan smrad iz kolica i odlučila pozvati policiju. Dok su stigli policajci, Ljiljana je tijelo svoje majke, koje je već bilo u fazi raspadanja, odvezla do obližnje autobusne stanice. Potom se vratila u stan.

"Znam ja tu babu! Skroz je luda. Svi to znaju. Ovo što je učinila je potpuno nenormalno. Ostavila je tijelo tu na ulici satima", ispričao je jedan od svjedoka. 

Ljiljana Hika je dugo odbijala policiji dati dokumente, uz tvrdnje da su joj ukradeni te da žuri na groblje, no na kraju je ipak pustila policiju u stan. 

Istraga je u tijeku, a prema prvim neslužbenim informacijama  Ljiljana nije usmrtila svoju majku.