Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pred preko milijun školaraca

Putin otkrio tko će vladati svijetom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom Dana znanja Vladimir Putin razgovarao je s učenicima o znanosti na otvorenom satu prvog dana nove školske godine u Rusiji. Rekao im je da "budućnost pripada umjetnoj inteligenciji", a tko god dostigne napredak u njezinu razvoju, vladat će svijetom.

" Umjetna inteligencija je budućnost, ne samo za Rusiju, već za cijelo čovječanstvo. Dolazi s golemim mogućnostima, ali i prijetnjama koje je teško predvidjeti. Tko god postane lider na tom polju postat će vladar svijeta", rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Teo, AI politički komentator - 2 AI politički komentator Ovakav intervju još niste gledali: Što o izborima u Hrvatskoj kaže Teo?

No, dodao je kako ne bi volio vidjeti da netko "monopolizira" to područje.

"Ako postanemo čelnici na tom području, podijelit ćemo to znanje s cijelim svijetom, na isti način na koji dijelimo i naše nuklearne tehnologije", rekao je studentima diljem Rusije putem satelitskog video linka, govoreći iz Jaroslavske oblasti.

Tijekom 45-minutnog otvorenog sata (standardnog akademskog sata u Rusiji), Putin je također razgovarao o svemiru, medicini i sposobnostima ljudskog mozga, ističući važnost kognitivnih znanosti.

"Pokret očima može se koristiti za upravljanje različitim sustavima, a također postoje i mogućnosti za analizu ljudskog ponašanja u ekstremnim situacijama, uključujući i u svemiru", rekao je Putin, dodavši kako vjeruje da ove studije pružaju neograničene mogućnosti.

Na otvorenom satu prisustvovali su studenti i nastavnici iz 16.000 škola, a ukupna publika premašila je milijun.

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene