Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbijanska vlada poslat će u petak ujutro državni zrakoplov po bivšeg zapovjednika Službe državne sigurnosti Srbije (SDB) Jovicu Stanišića i zapovjednika Postrojbe za specijalne operacije (JSO) Franka Simatovića-Frenkija koji su u četvrtak nepravomoćno oslobođeni u Haaškom tribunalu (ICTY), rekao je agenciji Tanjug Simatovićev odvjetnik Mihajlo Bakrač.


Stanišić i Simatović bi, kako je objasnio Bakrač, trebali poletjeti vladinim zrakoplovom iz Rotterdama oko 7,30 sati, a njihov se dolazak u beogradsku zračnu luku Nikola Tesla očekuje dva sata kasnije.

Vezani članci Slika nije dostupna Haški sud poništio oslobađajuću presudu, vraćaju se u pritvor! Slika nije dostupna Brammertz će tražiti reviziju presude Stanišiću i Simatoviću, o Gotovini još nije odlučio

>> Dačić pozdravio oslobađajuću presudu Stanišiću i Simatoviću

Radiotelevizija Srbije (RTS) također je izvijestila, pozivajući se na neslužbene izvore, da bi Stanišić i Simatović trebali "oko 8 sati poletjeti vladinim avionom iz Rotterdama za Srbiju".

Stanišić i Simatović oslobođeni su u četvrtak pred Haaškim tribunalom (ICTY) optužbi za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH tjekom ratnih sukoba od 1991. do 1995. godine, a u pritvoru su proveli nepuno desetljeće, koliko je protiv njih trajao prvostupanjski postupak.

Vlasti Srbije uhitile su Stanišića i Simatovića tijekom akcije "Sablja", nakon ubojstva premijera Zorana Đinđića 12. ožujka 2003. Simatović je izručen u Den Haag 30. svibnja, a Stanišić 11. lipnja te godine. U prvom pojavljivanju pred sudskim vijećem obojica su nijekala krivnju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook