Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada je na zatvorenom dijelu posljednje ovogodišnje sjednice dala suglasnost direktoru Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje za raspolaganje sredstvima za nabavu lijeka protiv gripe 'Relenza', sukladno Nacionalnom planu pripremljenosti za pandemiju ptičje gripe, kojeg je Vlada donijela 2005. godine, prema naputku Svjetske zdravstvene organizacije.


Tom se Odlukom osiguravaju dovoljne količine cjepiva na čitavom području Republike Hrvatske, u slučaju izbijanja pandemije ptičje gripe, priopćeno je iz Vlade.

Vezani članci Andrej Plenković Od ponedjeljka se otvaraju terase kafića, dopušteni treninzi u zatvorenom: "Ako se situacija pogorša, mjere se uvijek mogu i pooštriti" Mislav Bago Ekskluzivno istraživanje: Pridržavaju li se hrvatski građani propisanih mjera i što će prvo napraviti kad završi pandemija?

Vlada je prihvatila i Protokol s Treće sjednice Zajedničkog međuvladinog odbora za gospodarsku suradnju između Republike Hrvatske i Helenske Republike, koja je održana 25. studenog ove godine u Ateni, a tijekom koje se razgovaralo o trenutnom stanju bilateralnih gospodarskih odnosa te je iskazana spremnost na poduzimanje svih potrebnih mjera u svrhu njihovog poboljšanja.

Prihvaćen je Memorandum o suglasnosti o dostavljanju podataka o izgubljenim i otuđenim putovnicama, kojeg su potpisali ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske i veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u RH, 5. prosinca ove godine. Potpisom tog memoranduma ostvarena je još jedna pretpostavka za mogućnost ukidanja viza za ulazak hrvatskih građana u SAD.