Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ruski senator

Islamizam, liberalizam i pseudo-komunizam su prijetnje civiliziranom svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamski fundamentalizam, pseudo-komunistička ideologija Sjeverne Koreje i zapadni liberalizam su trostruke prijetnje koje se trenutno suočavaju s civiliziranim svijetom, upozorio je senator.

"Tri ideološka fundamentalizma trenutno su: Islamizam, koji je personificirala Islamska država, pseudo-komunizam, koji se očituje u Sjevernoj Koreji i liberalna globalizacija koju zastupaju određene elite Zapada", navodi Konstantin Kosačev.

Pročitajte i ovo Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu" Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije

"Te prijetnje su, naravno, nejednake u opsegu i ideološkim korijenima, ali imaju mnogo zajedničkog. Svaka koristi ucjene i prijetnje, kao i korištenje sile, vizualnih i medijskih učinaka, oslanjajući se na zombi aktiviste spremne za sve zbog ideje", napisao je Kosačev, šef ruskog vijeća za međunarodne odnose.

"Te su prijetnje došle odakle su najmanje očekivane - iznutra", kaže Kosačev.

"Narodi zapadnih zemalja počeli su pokazivati ​​nezadovoljstvo vladajućom elitom koja postaje sve više izvan dodira sa stanovništvom. Međutim, umjesto preemptivne preobrazbe, sustav je reagirao s potpuno autoritarnom shemom. Prvo, stvara 'intrigu neprijatelja' izvana. Drugo, iznimno demonizira one koji se protive sustavu, prikazujući ih kao 'nove diktatore'. I treće, optužujući ljude da navodno vole populizam. Iako je ono što nazivaju populizmom zapravo pokušaj političara da odgovore na glas naroda, a ne elita."

"Sadašnje elite Zapada već su odavno odstupile od stvarnih alternativa domaće politike u sustav gdje se iste liberalne stranke s različitim imenima međusobno zamjenjuju, a jačanje desnice ili ljevice nešto više od neophodnog se pretvara u šok. Kao rezultat toga, umjesto tradicionalne zadaće osvajanja demokratskih izbora u Europi 2017. godine, čujemo slogan koji je zamišljen kao citat iz Lenjina: 'Europska domovina je u opasnosti!', objašnjava Kosačev

"Postoji mala nada da će osjeća da je život 'brod koji tone' plako nestati te da će se globalne liberalne elite malo smiriti i smanjiti tonalnost svojih kampanja protiv vanjskih 'neprijatelja europskih vrijednosti', među kojima je Rusija glavna. Inače, treća globalna prijetnja - prijetnja zapadnjačkim fundamentalizmom - i dalje će biti relevantna sa svojom spremnošću da organizira 'liberalni džihad' u obliku drugog puča, 'humanitarne intervencije' ili 'revolucije u boji' u bilo kojem trenutku, bilo gdje u svijetu ", zaključio je Kosačev.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene