Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbjeglička kriza

Više od 700.000 migranata stiglo u Europu preko Sredozemnog mora u 2015.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 700.000 migranata i izbjeglica stiglo je u Europu preko Sredozemnog mora 2015., a 3.210 ih je poginulo ili ih se smatra nestalima, objavio je u utorak UNHCR.

Ove godine ukupno je oko 705.200 migranata i izbjeglica Sredozemnim morem dospjelo u Grčku, većina njih, te u Italiju. Po UNHCR-u, većina izbjeglica i migranata su Sirijci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Brojne opasnosti Potresna svjedočanstva preživjelih koji su spas tražili na opasnoj ruti punoj neobilježenih grobova: "Ostavili su mene i moju mrtvu majku u pustinji" Migranti, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) HORST SEEHOFER Dramatično upozorenje njemačkog ministra: "Prijeti nam izbjeglički val veći od onoga iz 2015. godine"

"Broj dolazaka i dalje je visok u Grčkoj usprkos pogoršanju meteoroloških uvjeta ovog vikenda", objavila je Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

NIJE ONO ŠTO SU OČEKIVALI: Sve više izbjeglica vraća se u ratnu zonu jer im se zapadna Europa ne sviđa

IOM ističe da je zbog lošeg vremena "sve teže pratiti brodove migranata na moru". Po IOM-u 5.239 osoba stiglo je u Grčku u subotu, a 4.199 u nedjelju.

Od početka listopada više od 160.000 njih je stiglo u Grčku iz Turske, a najveći dio njih iskrcao se na Lezbosu (99.000), te na Hiosu, Samosu i Lerosu.

U Italiji 7.230 migranata došlo je u listopadu, nasuprot više od 15.000 u istom razdoblju prošle godine. IMO pripisuje to smanjenje činjenici da Sirijci više ne idu kroz Italiju na putu u Europu, nego kroz Tursku i Grčku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene