Obavijesti Video Pretražite Navigacija
branio protuimigrantski stav

Viktor Orban: "Mađarska je na strani europske slobode"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarski premijer Viktor Orban branio je svoje protuimigrantsko stajalište izjavivši u južnoj Njemačkoj da je Mađarska na strani "europske slobode".

"Obećavam vam da će Mađarska i u budućnosti biti na strani europske slobode", rekao je Orban u svom govoru pred parlamentom Bavarske u ponedjeljak.

Pročitajte i ovo Viktor Orban uputio kritike europskim birokratima Sastao se s Vučićem Orban iz središta Europske unije kritizirao birokrate: "Poslat ćemo ih tamo gdje im je mjesto, na smetlište povijesti" Viktor Orban i Donald Trump Presudni konzervativci Orban se sastaje s Trumpom: "Nadam se da će se vratiti predsjednik koji će postići mir u Ukrajini"

Mađarska je uvijek bila zemlja koja je odbijala prihvatiti okupaciju, gušenje sloboda i diktaturu, kazao je on na događaju upriličenom povodom 60. godišnjice mađarskog ustanka protiv Sovjetskog Saveza 1956.

Orban se također osvrnuo na kretanje migranata, većinom s Bliskog istoka i iz Afrike, kroz Europu nazvavši ga "ugrožavajućim".

Bavarski premijer Horst Seehofer, jedan od najoštrijih kritičara odluke kancelarke Angele Merkel da ostavi njemačke granice otvorenima za izbjeglice, prošle je godine počeo usvajati dio Orbanove restriktivne politike prema migrantima. Njih su se dvojica triput sastala tijekom prošle godine. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene