Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Parlamentarna skupština Vijeća Europe je od zemalja članica zatražila da se založe za 'zakonsko priznavanje istospolnih zajednica, kada je to predviđeno državnim zakonodavstvom'.


Zatraženo je i da se angažiraju na mogućnosti postizanja 'zajedničke roditeljske skrbi' za djecu svakoga od partnera, 'imajući pritom na umu dobrobit djece'. Sudionici rasprave istaknuli su kako proces iskorjenjivanja homofobije i transfobije 'zahtijeva političku volju' zemalja članica te su usvojili dokument kojim se od država članica također traži da zakonodavstvo i praksa zajamče pravo transvestitima na dobivanje 'službenih dokumenata koji će odražavati spol što su ga sami odabrali'.

Vezani članci Afganistanska djevojčica Pakao u kojem život djevojčice košta manje od 2000 kuna: "Jednu kćer sam već prodao, da nabavim hranu i lijekove. Spreman sam prodati i drugu" Nestašni klinci Nikad nemaju mira zbog djece, ali barem se ne mogu žaliti da im je dosadno

Parlamentarci su izrazili zabrinutost zbog kršenja sloboda udruga i izražavanja istospolne, biseksualne i transvetitske orijentacije u brojnim europskim zemljama te zbog 'govora mržnje što ga koriste neki političari, vjerski vođe i drugi predstavnici građanskog društva'. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju