Englesko selo Linkenholt u Hampshieru sa dvije kovačnice, trgovinom, kriket klubom i 22 objekta na području od 810 hektara prodaje se za 22,5 milijuna funti.


Selo će se moći kupiti od sljedećeg tjedna, a prodaju ga nositelji dobrotvornog trusta Herbert i Peter Blagrave. Budući da nije imao nasljednika, preminuli filantrop Herbert Blagrave ostavio je svoje vlasništvo trustu, a novac koji se zaradi prodajom namjenjen je bolesnoj djeci, starijima i ozlijeđenim džokejima, prenosi Reuters.

Vezani članci Muškarac na kiosku, ilustracija Pula zabranila prodaju pića na kioscima, a sada Rijeka želi postupiti slično: Predstavnici ugostitelja optimistični Vodopad Vodopad se pretvorio u vodoskok, pogledajte čudesni prizor

Nositelji trusta odlučili su prodati selo i kapital preusmjeriti na nešto drugo. 'Ovo je stvarno idealna prilika za ulaganje u najsigurniju investiciju. Nekretnine su uvijek bile primarno investiranje na duge staze, stoga mislimo da će biti mnogo zainteresiranih kupaca', rekao je Tim Sherston, agent za prodaju nekretnina. Selo je prodano već jedno prije. 1964.godine kupljeni je za 540.000 funti.

Jedino što se ne prodaje sa selom, a nalazi se u njemu je crkva Sv. Petra iz 12. stoljeća. Stanovnici Linkenholta pomalo strepe za svoju budućnost i ne bi voljeli da ih kupac raseli. 'Volio bih kada bi sve više - manje ostalo isto, a možda će kupac živjeti u selu i voditi ga s jedne od farmi', rekla je stanovnica Betty Smith. 'Bilo bi lijepo kada bi netko kupio imanje i živio ovdje, to misle svi stanovnici sela. Bilo bi naprosto predivno kada bi netko pogledao selo i rekao da neće ništa mijenjati, ali nikad se ne zna', rekao je Colin Boastt, seoski kovač.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju