Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čudo na planini Radan

VIDEO: Vozilo 'u leru' samo ide uzbrdo i ubrzava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na određenim dijelovima ceste Lebane-Dobre Vode, u Srbiji, automobil izbačen iz brzine sam kreće uzbrdo, sve više ubrzavajući. Voda prolivena po cesti ne teče nizbrdo, već prema gore.

Kako bi provjerila ovaj fenomen, ekipa Pressa došla je automobilom do mjesta na koje su ih uputili mještani. Vozilo su parkirali na sredini strme dionice i izbacili iz brzine. Umjesto da krene nizbrdo, auto se unazad počeo penjati po strmoj cesti. Nakon dvadesetak metara auto je dobio toliko ubrzanje da je skoro sletio s ceste.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Ilustracija Šetala se s muškarcem Strava na planini: Ženu pronašli mrtvu nakon što ju je progonio medvjed

Mještani za ovu pojavu znaju od davnina pa nikada na tom mjestu ne zaustavljaju zaprežna kola, piše Press. 'Cijela Radan planina je takva. Prije nekoliko godina naš je susjed natovario sijeno na zaprežna kola koja su bila na nizbrdici, a on je stavio dva kamena ispred prednjih kotača da zadrže kola dok on ode po traktor. Kada se vratio nakon 15-tak minuta, imao je što vidjeti. Kola sa sijenom vratila su se desetak metara uzbrdo i sletjela u jarak', ispričala je vlasnica motela Radan.

No, ističu stručnjaci, ne radi se o natprirodnom, već prirodnom fenomenu. Uz antigravitacijska polja, planina Radan poznata je i po činjenici da se njezin planinski potok dijeli u dva toka, a zatim se jedan iznad drugog spuštaju niz padinu. Stanovnici kažu kako planinski potoci uglavnom imaju jedan tok pa je čudno da na udaljenosti od svega dva metra potok ima dva toka. 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene