Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U SAD-u je u tijeku velika rasprava oko zdravstvene reforme koju predlaže američki predsjednik Barack Obama te o postavljanju relevantnih medija u javnoj diskusiji.


Posljednjih dana je Barack Obama održao nekoliko javnih govora na nacionalnoj razini, poput onog u američkom kongresu.

Vezani članci Minneapolis Skandal u SAD-u: Ekipa CNN-a uhićena tijekom prijenosa uživo Advent u Zagrebu - 1 Pitali smo ugostitelje diljem zemlje: Advent se približava kraju, no ima li razloga za trljati ruke?

Američke medije je ovih dana uzburkao i oglas FOX News televizije u kojem se pita zašto ABC, NBC, MSNBC i CNN nisu izvijestili o velikom protestu koji se prošlog vikendu održao u Washingtonu pod nazivom 'Čajanka'. Svi prozvani mediji su oštro odgovorili, poput CNN-a koji je naglasio da je čak i uživo prenosio ovaj skup. O svim tim temama sinoć se raspravljalo u emisiji 'Lou Dobbs tonight' na CNN-a. U jednom trenu je Dobbs konstatirao kako se ovdje radi o 'balkanizaciji medija' s čime su se složili i njegovi gosti. Ova opaska je uslijedila nakon što se povela rasprava o tome zašto se Obama obraća javnosti samo preko mainstream medija, ali ne i preko Fox Newsa.

Ne možemo znati što misli Dobbs točno pod balkanizacija medija, na ratnu propagandu 90-ih ili smatra da su mediji na balkanu pod kontrolom vlasti. Ili nešto treće? U svakom slučaju zanimljivo je vidjeti kako se izraz 'balkanizacija', uvriježio i u Americi. Nažalost, ne po dobrome.