Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne smije izvan kuće

VIDEO U školi je robot, dječak je doma!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jednom američkom osnovnoškolcu robot s reklama omogućuje da redovno prati nastavu u školi, iako je on, zbog bolesti, u sigurnosti svojeg doma.

Sedmogodišnji dječak Devon iz New Yorka pati od teških alergijskih reakcija na kikiriki, mlijeko i nekolicinu drugih proizvoda, u dodiru s kojima bi u svega nekoliko sekundi mogao pasti u anafilaktički šok. povrh toga pati i od eosinofiličkog esofagitisa, odnosno teške alergijske reakcije na području ždrijela.

Pročitajte i ovo New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim

>> VIDEO Bionički čovjek vrijedan milijun dolara u britanskom muzeju znanosti

Kako prenosi agencija Associated press, dječak za redovno pohađanje škole i slušanje nastave koristi robota 'VGo', pomoću kojeg komunicira s nastavnicima i kolegama.

'Sviđa mi se. Nikada ne moram ići u školu i to je odlično', priznaje dječak Devon.

'Mi se prema njemu ne odnosimo ništa drugačije . On i dalje mora pisati i predati domaću zadaću. Majka mu i dalje mora potpisati sve šve papire. Ima i posao u učionici, on pozdravlja sve koji dolaze unutra. On i dalje mora pratiti nastavu, iako znam koji put pogledati i njega nema, jer je mačka ušla u sobu', ispričala je njegova nastavnica Dawn Voelker.

Isti robot koristi se i u nekoliko američkih bolnica od prošle godine, a na tržištu se pojavio 2010. godine. Robot vrijedi oko 35.000 kuna, a mjesečno održavanje stoji oko 700 kuna, za što se brinu lokalne obrazovne institucije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene