Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kandidat za Senat

'Tijekom silovanja žene rijetko zatrudne, one to nekako blokiraju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žene rijetko zatrudne tijekom silovanja, zaključio je republikanski kandidat za senatora, a potom počeo objašnjavati zašto je to tako.

U pokušaju da objasni svoj stav o pobačaju, Todd Akin, republikanski kandidat za senatora, izazvao je ljutnju u javnosti nakon što je rekao da žene rijetko zatrudne tijekom silovanja jer njihovo tijelo to nekako blokira.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

Akin, kojeg podržava republikanska 'Tea Party' jasno je dao do znanja da se protivi pobačaju, pa i u slučajevima silovanja.

>> Kandidat za predsjednika SAD-a nema pojma o Libiji

'Čini mi se, kako sam razumio liječnike, da je to (trudnoća uslijed silovanja) veoma rijetko. Ako se radi o legitimnom silovanju, žensko tijelo ima načina da obustavi proces zatrudnjivanja. Ali ako to nije uspjelo, mislim da bi trebala postojati kazna, ali za silovatelja, a ne da se napada dijete', rekao je Akin.

Njegovu izjavu možete poslušati u priloženom videu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene