Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osramotio se

Kandidat za predsjednika SAD-a nema pojma o Libiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontroverzni pretendent na republikanskog kandidata za predsjednika SAD-a, Herman Cain, osramotio se u jednom televizijskom intervju.

Upitan za mišljenje o stanju u Libiji, pokazao je kako nema pojma o aktualnoj situaciji u toj zemlji u kojoj su vojne snage predvođene SAD-om prije samo nekoliko mjeseci imale vojnu intervenciju.

Pročitajte i ovo Plakat SDP-a Parlamentarni izbori Što mislite o zabavnoj strani kampanje? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV Zdravko Mamić na konferenciji za novinare - 5 Bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić dao intervju, komentirao i izbore u Hrvatskoj: "Ja mogu glasati"

Pitanje je glasilo: Slažete li se s predsjednikom Obamom o Libiji? Na što je Herman svoj odgovor započeo šutnjom, nakon koje je kazao: 'OK Libija… Predsjednik Obama podržao je pobunu, jel' da? Predsjednik Obama pozvao je na opoziv Gadafija? Želim biti siguran da govorimo o istoj stvari prije nego kažem: 'Da, slažem se' ili 'Ne, ne slažem se'.

Ne slažem se s načinom na koji je vodio to, iz sljedećih razloga. Hm, ne to je nešto drugo. Hm, moram se vratiti i vidjeti, sve mi se to vrti u glavi, hm. Što me točno pitate, slažem li se s čim s Obamom?'

>> Optužbe protiv Caina: ‘Uvukao je ruku pod moju suknju’

Bilo je očito da, kandidat za predsjednika kojeg prati reputacija seksualnog zlostavljača žena, ne zna što se u Libiji događa niti koje je naredbe sadašnji predsjednik Barack Obama davao kada je riječ o toj zemlji.

Pokušao se izvući odgovorom o drugačijoj procjeni situacije. A kada mu je novinar postavio potpitanje: 'Znači, vi biste poslali pješaštvo?', Cain je rekao: 'Kazao sam da bi napravio bolji posao u procjeni situacije važne za opoziciju, prije nego bi donio odluku o tome što treba učiniti.'

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene