Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kontroverzni pretendent na republikanskog kandidata za predsjednika SAD-a, Herman Cain, osramotio se u jednom televizijskom intervju.


Upitan za mišljenje o stanju u Libiji, pokazao je kako nema pojma o aktualnoj situaciji u toj zemlji u kojoj su vojne snage predvođene SAD-om prije samo nekoliko mjeseci imale vojnu intervenciju.

Vezani članci Josip Aladrović - 6 Ekskluzivno: Ministar Aladrović otkrio što će biti s COVID potporama - tko će ih izgubiti, a tko će ih i dalje dobivati Mario Jurič i Hrvat koji se vratio iz Afganistana EKSKLUZIVNO Intervju s Hrvatom koji je evakuiran iz Afganistana: "Vidjeli su se svjetleći meci i čuli su se rafali..."

Pitanje je glasilo: Slažete li se s predsjednikom Obamom o Libiji? Na što je Herman svoj odgovor započeo šutnjom, nakon koje je kazao: 'OK Libija… Predsjednik Obama podržao je pobunu, jel' da? Predsjednik Obama pozvao je na opoziv Gadafija? Želim biti siguran da govorimo o istoj stvari prije nego kažem: 'Da, slažem se' ili 'Ne, ne slažem se'.

Ne slažem se s načinom na koji je vodio to, iz sljedećih razloga. Hm, ne to je nešto drugo. Hm, moram se vratiti i vidjeti, sve mi se to vrti u glavi, hm. Što me točno pitate, slažem li se s čim s Obamom?'

>> Optužbe protiv Caina: ‘Uvukao je ruku pod moju suknju’

Bilo je očito da, kandidat za predsjednika kojeg prati reputacija seksualnog zlostavljača žena, ne zna što se u Libiji događa niti koje je naredbe sadašnji predsjednik Barack Obama davao kada je riječ o toj zemlji.

Pokušao se izvući odgovorom o drugačijoj procjeni situacije. A kada mu je novinar postavio potpitanje: 'Znači, vi biste poslali pješaštvo?', Cain je rekao: 'Kazao sam da bi napravio bolji posao u procjeni situacije važne za opoziciju, prije nego bi donio odluku o tome što treba učiniti.'

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju