Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve snimali mobilnim telefonom

VIDEO: Slovački policajci iživljavali se nad romskim dječacima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovačka na Svjetski dan Roma proživljava skandal u koji je upleteno šestero policajaca iz mjesta Košice, koji se brutalno iživljavaju nad romskim dječacima i svoju torturu snimaju mobilnim telefonima i kamerom.

Na snimci policajci tjeraju mladiće da se skinu do gola, uz smijeh im snimaju genitalije, tjeraju na njih policijske pse i prisiljavaju ih da se ljube te da se šamaraju, piše Press o video snimci koja je jučer objavljena na portalu slovečkog dnevnika SME.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šetala se s muškarcem Strava na planini: Ženu pronašli mrtvu nakon što ju je progonio medvjed Prosvjed u Slovačkoj zbog vladine politike prema Rusiji Jačanje veza s Rusijom Slovaci izašli na ulice, bijesni na premijera: "Akcije Vlade prelaze sve granice!"

Danas list donosi izjave dječaka koji su u policijsku postaju privedeni 21. ožujka zbog osnovane sumnje  da su na ulici napali staricu i oteli joj torbu. Romski mladići su saslušani i optuženi za kazneno djelo. Video snimku slovečkom je dnevniku poslao stric jednog od policajaca, zgrožen time što se dogodilo. Do snimke je došla i Inspekcija slovačke policije.

Šef policije Jozef Packa odmah je reagirao i naredio da  policajci koji su sudjelovali u iživljavanju automatski dobiju otkaz. 'Žao mi je što će najmanje šest policajaca ostati bez posla, no okaljali su ugled slovačke policije i time prekršili zakletvu koju su položili', rekao je Packa te dodao da će kažnjeni biti i šefovi policajaca.

 

 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene