Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Prosvjed u Afganistanu

VIDEO: 'SAD je najgori terorist na svijetu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Smrt Americi' i 'dug život Islamu', izvikivalo je oko tisuću studenata koji su prosvjedovali u Kabulu protiv SAD-a zbog desetaka civila ubijenih u ponedjeljak u američkom zračnom bombardiranju.

Prosvjednici su uzvikivali 'smrt Americi' i 'dug život Islamu' i nosili transparente s natpisima 'krv mučenika Faraha nikada se neće osušiti', ili pak 'SAD je najgori terorist na svijetu'. Podaci o sukobima od prošlog ponedjeljka među talibanima i regularnim snagama, završeni američkim zračnim napadom u okrugu Bala Buluk, u pokrajini Farah, kontroverzni su.

Pročitajte i ovo Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu" Slika nije dostupna Postavili ih ustanici U Afganistanu u eksploziji bombi ubijeno 11 civila

>> Afganistan: 'Bombe padaju na kuće prepune ustrašenih seljaka'

Predsjednik Hamid Karzai izjavio je da je 125 do 130 civila, među kojima žene i djeca, ubijeno samo u američkim zračnim napadima. Ostali afganistanski dužnosnici dali su različite podatke, a jedni govore o čak 167 mrtvih civila.

>> Afganistan: NATO opet ubija civile i djecu

Američka vojska, pak, priznaje da je 'izvjestan broj' civila smrtno stradao u sukobima, ali iz razloga koje tek treba odrediti - u zračnim napadima ili u borbi na tlu. Ima i dokaza da su sami talibani ubili neke civile, dodala je američka vojska u priopćenju. Ako se podaci afganistanskih vlasti potvrde, bit će to najsmrtonosnija pogreška od pada režima krajem 2001. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene