Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nova sramota za američku policiju. I opet zabilježena kamerom.


Nakon što je policajac u Južnoj Karolini početkom tjedna pucao osam puta nenaoružanom čovjeku u leđa, iz Kalifornije stiže novi slučaj policijske brutalnosti o kojoj bruje američki i svjetski mediji.

FBI ima pune ruke posla, a 10 policajaca već je suspendirano i protiv njih se vodi istraga, javlja CNN.

Sve se događalo u četvrtak, u gradiću Apple Valley, istočno od Los Angelesa. Francis Puskok, 30-godišnjak, pobjegao je policiji kada je upala u njegovu kuću zbog slučaja krađe. Sustigli su ga nakon gotovo tri sata, u pustinji. Tamo je, međutim, Puskok odlučio ostaviti automobil te je od ljudi na koje je nabasao ukrao konja!

Vezani članci Pomaganje starijima, ilustracija Lažno se predstavljao, pristojno nudio pomoć pa opljačkao starije osobe Tučnjava, ilustracija Masovna tučnjava u Međimurju: Međusobno se kamenovali, udarali bokserom i letvama. Teže ozlijeđene tri osobe, među njima i dijete

'Žrtva je samo bježala od elektrošokera, a policajac je u njega ispalio 8 metaka'

No, nespretni kauboj na galopirajućem konju uspio je vrlo brzo pasti sa sedla. Iako je čovjek odmah dignuo ruke, da se predaje, dvojica policajaca koji su prvi došli do njega odmah su ga počeli tući. Malo pomalo stiglo je i preostalih osam. Takmičili su se koji će ga više udarati, a nemilice su ga tukli pune dvije minute. Koristili su i pištolj elektrošoker. Sve su iz helikoptera snimile kamere televizijske kuće KNBC.

Dvojica policajaca završila su u bolnici zbog dehidracije tijekom potjere u pustinji, a jedan je ozlijeđen jer ga je udario - konj.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook