Obavijesti Video Pretražite Navigacija
podrška ukrajini

VIDEO Pogledajte kako je izgledao susret Plenkovića i Zelenskog: "Hvala vam na svemu što činite..."

Andrej Plenković i Volodimir Zelenski
Andrej Plenković i Volodimir Zelenski Vlada RH
Aktualno Galerija Andrej Plenković u Kijevu - 2 Andrej Plenković u Kijevu - 2 Foto: Vlada RH Andrej Plenković u Kijevu - 5 Andrej Plenković u Kijevu - 5 Foto: Vlada RH Andrej Plenković i Volodimir Zelenski Andrej Plenković i Volodimir Zelenski Foto: Vlada RH Andrej Plenković i Volodimir Zelenski u Kijevu Andrej Plenković i Volodimir Zelenski u Kijevu Foto: Vlada RH +2 Andrej Plenković i Gordan Grlić Radman u Kijevu Galerija 1/7 >>
Premijer Andrej Plenković u Kijevu je održao sastanke s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, predsjednikom Vlade Denisom Šmihalom i predsjednikom Vrhovne Rade Ruslanom Stafančukom.

Nakon održanog sastanka s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, premijer Andrej Plenković na svom je Twitter profilu objavio kako ga je Zelenski informirao o stanju u Ukrajini, kao i o posljedicama ruske invazije.

"Ukrajinski narod i vojnici pokazali su izniman otpor u obrani svojih obitelji, domova i zemlje", među ostalim je napisao Plenković na svom Twitter profilu te je dodao da "Hrvatska zna kako je biti žrtva vojne agresije i čvrsto stoji uz Ukrajinu i podupire njezin europski put".

Ured ukrajinskog predsjednika na Telegramu je objavio snimku susreta Volodimira Zelenskog sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem.

Na snimci se vidi kako se Zelenski približava Plenkoviću i govori: "Andrej!", na što mu Plenković odgovara "Volodimir".

Nakon mu je Zelenski zahvalio za dolazak u Kijev, Plenković kaže: "Hvala vam na svemu što činite".

"Borite se za svoju zemlju", rekao je Plenković Zelenskom, na što mu je on odgovorio "Uz vašu pomoć".

Dodajmo da bi tijekom dana Plenković trebao posjetiti Irpin i Buču, mjesta u blizini Kijeva koja su poprišta ratnih zločina. U Ukrajini je i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene