Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrael u ratu

VIDEO Otac saznao da mu je Hamas ubio kćer (8), njegova reakcija obilazi svijet: "To je bila najbolja vijest!"

Sukobi Izraela i Hamasa
Sukobi Izraela i Hamasa Foto: Afp
Nakon što je čuo vijest da su mu pripadnici Hamasa ubili kćer, otac je bio presretan. Zašto je tako reagirao, objasnio je poznatoj novinarki CNN-a Clarissi Ward.

CNN-ova novinarka Clarissa Ward razgovarala je s ocem koji je ostao bez svoga bogatstva - svoga djeteta. Njegovu osmogodišnju kćer ubili su pripadnici Hamasa.

Njegova kći Emily boravila je kod susjeda u naselju, oko tri milje od granice s Gazom u vrijeme opsade. "Ne radi to često. Nažalost, te noći otišla je spavati k svojoj prijateljici", kazao je otac Thomas Hand.

Dvanaest sati Hand nije mogao napustiti svoju kuću i provjeriti Emily - dok je Hamas išao od vrata do vrata i pucao na njegove susjede.

"Razmišljam - izraelska vojska uskoro će biti ovdje, samo izdrži još malo. Ali čekanje je trajalo sve duže i duže", rekao je Hand.

Pročitajte i ovo Provjereno: Skandal u Uredu za socijalnu skrb - 5 Donosi Provjereno SKANDALOZNO Suradnica Ureda za socijalnu skrb pomagala ocu s nizom prijava da dobije djecu: Poslušajte šokantnu snimku

Riječi koje je shrvani Hand izgovorio ubrzo su se počele globalno širiti. Sa srećom je dočekao vijest da mu je dijete ubijeno. "Samo su rekli: 'Pronašli smo Emily, mrtva je', a ja sam rekao ushićeno 'Da'. Nasmiješio sam se jer je to bila najbolja vijest od svih mogućih koje postoje", prisjetio se za CNN.

"Ili je bila mrtva ili u Gazi. A ako znate išta o tome što rade ljudima u Gazi - to je gore od smrti. Tamo nema hrane, vode. Bila bi užasno preplašena svake minute, svakoga sata, dana i mogućih godina koje dolaze. Smrt je bila blagoslov. Apsolutni blagoslov", zaključio je slomljeni otac kroz suze.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene