Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Posjetitelji zoološkog vrta zgroženo su gledali kako trogodišnja djevojčica hoda po žici devet metara iznad gladnih tigrova, sve na nagovor oca, ravnatelja dječje trupe Jiangxi Elite iz Kine.


Zhang Xiaoyan, trogodišnju Kineskinju sa žice je nekoliko puta otpuhao vjetar pred licima zaprepaštene publike u zoološkom vrtu u kineskoj provinciji Jiangsu. Djevojčica je za ovaj pothvat koristila sigurnosno uže kojim je bila zavezana u slučaju pada. Upravo joj je uže nekoliko puta i spasilo život kada je pala s visine od devet metara. U izvedbi je sudjelovalo još dvoje odraslih akrobata koji su žicom prošli vozeći bicikl.

'Bojim se tigrova koji su ispod mene, jer me oni mogu ugristi', rekla je Zhang okupljenim novinarima kada je sišla sa žice. Ona je najmlađa hodačica po žici na svijetu, a trenirati je počela kada je bila stara svega godinu dana. 'Sviđa mi se hodanje po žici jer sam to počela raditi vrlo rano', kaže Zhang.
Iako su neki gledatelji bili impresionirani, njezin otac Zhang Shenwen, nije bio zadovoljan.'Prethodni dan, na treningu je po žici hodala gotovo 60 metara. Ali, danas nije tako dobra', kazao je otac. Djevojčica je pala tri puta prije nego je dovršila hod po 50 metara dugoj žici. 'Bila sam malo zabrinuta. Ljudi kažu da se tigrovi ne mogu penjati po drveću, ali jedan je tigar skočio, a drugi se penjao na drvo kada sam trenirala. Bila sam jako uplašena', rekla je Zhang.

Vezani članci Nepridržavanje mjera na Pantovčaku Dodijelili odlikovanja na Pantovčaku pa zaboravili na mjere: Nakon dužeg odgađanja dogodio se jedan važan susret Zapalio se stan u Beogradu, djevojčica ostala zatočena na balkonu na 10. katu - 6 "Gorim, gorim, spasite me!": 15-godišnjakinja gotovo ostala zarobljena u plamenoj stihiji koja je gutala stan na 10. katu

Kineska javnost je podijeljena, jedni su oduševljenim mogućnostima trogodišnjakinje, dok drugi prozivaju oca za zlostavljanje.