Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'S ocem nisam razgovarao godinama'

VIDEO: Odmetnuti sin Kim Jong Ila i kockar kaže da neće biti nasljednik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sin diktatora Sjeverne Koreje, strastveni kockar, Kim Jong Nam odgovorio je na nekoliko pitanja japanske televizije u Macau. Potvrdio je kako on nije sljedeći vođa Sjeverne Koreje, ali da o toj temi u posljednje vrijeme nije ni razgovarao s ocem.

U intervjuu sa japanskom televizijskom postajom NTV, najstariji sin vođe Sjeverne Koreje 67-godišnjeg Kim Jong Ila, odgovarao je na pitanja novinara o tome je li njegov otac izabrao najmlađeg sina da ga naslijedi kao sljedećeg vođu. 'On sam donosi svoje odluke, stoga ne treba o tome razgovarati sa mnom ili bilo kim drugim', rekao je Kim Jong Nam, prenosi AP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Prije nije tako izgledao' Kim Jong-un operirao lice da liči na Velikog vođu Slika nije dostupna Tajanstveni vođa Novog vođu Sjeverne Koreje nitko do sada nije vidio

Već godinama, Kimov najstariji sin, 38-godišnji Kim Jong Nam bio je smatran favoritom za naslijeđe vođe, dok nije otkriveno da je pokušao ući u Japan lažnom putovnicom 2001. Nestašni sin navodno je ocu zadavao glavobolje kockarskim navikama koje prakticira izvan zemlje. Južnokoreanske novine objavile su da je 26-godišnji Kim Jong Un, navodno prozvan 'naš zapovjednik Kim', a Sjevernokoreanci užurbano uče riječi nove pjesme pune hvale za novoga vođu.

>> Sjevernokorejski ratni brod nakratko ušao u južnokorejske vode

>> 'Sjevernokorejski pokusi izazov međunarodnoj sigurnosti'

Obavještajna agencija Južne Koreje izvijestila je kako je režim u Pyongyangu počeo 'izražavati vjernost Kim Jong Unu' o kojem se vrlo malo zna, pišu novine Južne Koreje. Za razliku od starijeg brata koji se povremeno pojavljuje u medijima, Jong Un nije im sklon, a o njemu je tek poznato da se školovao u Švicarskoj. Japanski mediji također su objavili kako su školski kolege i prijatelji Jong Nama uhićeni i zatočeni u Pyongyangu. 'Moji su kolege u stranim zemljama. Ne znam jesu li uhićeni', kratko je komentirao Jong Un dodavši kako je s ocem posljednji puta razgovarao prije nekoliko godina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene