Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Radnici ušli u zaštitnim odijelima

VIDEO: Objavljene prve snimke iz reaktora 1 u Fukushimi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japan je objavio snimke radnika koji ulaze u zgradu reaktora oštećene nuklearne elektrane Fukushima.

Snimka, koji je u javnost pustio TEPCO, prikazuje radnike u zaštitnim odijelima kako šeću oko reaktora broj 1. Snimka je napravljena u petak nakon što su prvi put radnici ušli u oštećenu zgradu nakon štete koju je napravio potres i tsunami.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šteta na reaktorima VIDEO: Nove snimke pokazuju svu strahotu Fukushime Slika nije dostupna Povišena radijacija u norveškom reaktoru

TEPCO je prošli četvrtak u zgradu reaktora instalirao opremu koja će reducirati zračenje i poboljšati uvjete rada. U subotu su japanske vlasti odobrile TEPCO-u da vrati radnike u zgradu reaktora broj 1. kako bi instalirali novi sustav za hlađenje, nakon što su glavna vrata zgrade preko noći ostala otvorena zbog ventilacije.

>> TEPCO otvara glavna vrata reaktora 1 u Fukushimi

Sudeći po izvještajima Nuklearne industrije, radioaktivnost je pala na razinu da nema opasnosti za radnike koji u zgradu reaktora ulaze u zaštitnim odijelima.  Snažan potres i tsunami koji su 11. ožujka pogodili Japan osavili su za sobom više od 25 tisuća mrtvih i nestalih te prouzročili najveću nuklearnu krizu od one koja se 1986. godine dogodila u Černobilu.




 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene