Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sukobi policije i prosvjednika diljem Njemačke na Praznik rada već su tradicija. Policija je prosvjednike u Hamburgu već jučer popodne 'hladila' vodenim topovima, a pune ruke posla policija je imala i noćas u Berlinu.


Već jučer popodne hamburške trgovine koje se nalaze na 'prosvjedničkoj ruti' zatvorile su svoja vrata i osigurale prozore. Prosvjednici većinom lijeve orijentacije, od kojih su neki nosili i maske, srušili su ogradu u Altoni, zapadnom dijelu Hamburga.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: Bandić u Maksimiru izazvao pravu ludnicu oko sebe, fijasko prosvjednika Slika nije dostupna Nema sindikalne povorke za Praznik rada

Zapalili su jedan automobil, a na policiju su bacali boce i kamenje. Policija je da bi ih smirila koristila i vodene topove. Na današnjem prosvjedu očekuju oko 1.000 ljudi, a uspostavili su i tzv. 'opasnu zonu' u kojoj će moći pretraživati sve ljude ili ih privesti.

U Berlinu je pak, bilo napeto tijekom cijele noći. Nekoliko stotina prosvjednika je napalo policajce bocama, kamenjem i raznim pirotehničkim sredstvima. Policija je uhitila nekoliko osoba, no za sada nema podataka koliko i ima li ozlijeđenih.