Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oluja uzrokovala kaos

Brojka raste: Bujice i klizanje tla odnijeli najmanje 42 života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj žrtava na portugalskom otoku Madeiru i dalje raste.

Portugalski spasioci nastavili su u blatu i ruševinama tražiti žrtve poplava i klizanja tla koji su po posljednjim podacima na portugalskom otoku Madeiri odnijeli najmanje 42 života. Dužnosnici su rekli da se pribojavaju da je još tijela more odnijelo u ocean nakon subotnje poplave te su s kopna u potragu za utopljenima poslani ronioci. Očekuje se da će broj mrtvih rasti i u brdima otoka. Francisco Ramos, regionalni tajnik za socijalna pitanja, rekao je da je na Madeiri potvrđena pogibija 42 osobe te dodao da će taj broj vjerojatno rasti ‘s obzirom na okolnosti poplave’.

Pročitajte i ovo Urušen dio autoceste Velika tragedija VIDEO Čuli su glasnu buku i onda se otvorila rupa: Urušila se autocesta na jugu Kine, 36 ljudi poginulo Tuča u Višnjanu - 1 Naslage leda Jaka tuča ponegdje poput snijega zabijelila dio Istre: "Padala je oko pola sata"

U subotu navečer premijer Jose Socrates, u posjetu otoku smještenu 900 km jugozapadno od Portugala, obećao je ‘svu potrebnu pomoć kako bi Madeira mogla smjesta početi s obnovom’. Izjavio je da je ‘šokiran i duboko uznemiren’ onime što se događalo na Madeiri. U nedjelju ujutro kiša je prestala i vidljiva su bila opustošena područja, posebice u Funchalu, regionalnom središtu sa 100.000 stanovnika smještenom uz more. Portugalac Jose Manuel Barosso, predsjednik Europske komisije, poslao je izraze sućuti stradalima i najavio pomoć. (I. D. / Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene