Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Najmanje 20 mrtvih u eksploziji bombe u Šri Lanki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 20-ro civila ubijeno je jutros u eksploziji bombe u autobusu u središnjem dijelu Šri Lanke, priopćio je glasnogovornik vojske Šri Lanke.

Eksplozija se dogodila dok je autobus bio na stajalištu autobusa u Dambulli, 148 kilometara sjeverno od prijestolnice Colomba, rekao je glasnogovornik Udaya Nanayakkara okrivivši za napad separatističke pobunjenike Tamilske tigrove.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Somaliji Poginulo najmanje 10 ljudi VIDEO Kamion pun eksploziva zabio se u kontrolnu točku: "Do sada sam vidio 10 mrtvih ljudi, broj žrtava će sigurno rasti" Slika nije dostupna Šri Lanka: U eksploziji najmanje 14 poginulih

U eksploziji je ranjeno više od 50-ro osoba, među kojima najmanje desetoro ozbiljno, a ranjeni su prebačeni u dvije bolnice u većim gradovima.

U autobusu su se uglavnom nalazili budisti koji su išli na vjerske programe koji se održavaju u gradu Anuradhapuri na sjeveru tog dijela Šri Lanke.

Kroz grad u kojem se dogodila eksplozija prolazi veliki broj turista koji od tamo idu u obilazak starih ruševina i svjetske čuvene palače na stijeni, Sigiriye, ali u eksploziji nije ozlijeđen niti jedan turist.

Eksplozija se dogodila uoči proslave 60. godišnjice proglašenja neovisnosti Šri Lanke 4. veljače.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene