Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Školska letjelica akrobatskog tima indijske ratne mornarice pala je tijekom aeromitinga na trokatnicu u gradu Hyderabad. U nesreći su poginuli pilot i kopilot.


Policijski zapovjednik je objavio da se školska letjelica HJT-16 Kiran MK2 iz elitnog arkobatskog tima Sagar Pawan srušila kod aerodroma, koji više nije u funkciji, a smješten je u srcu grada. Ozlijeđene su četiri osobe koje su se u trenutku pada zatekle u zgradi, dok su ostaci aviona pali na parkirani automobil i zgnječili ga.

Vezani članci Donald Trump (Foto: AFP) Trump misli da je američki dron srušio netko neoprezan i glup: ''Bila bi velika razlika da je letjelicom upravljao pilot'' Zrakoplov (Foto: Screenshot/YouTube) "Ovo je najluđa stvar koju sam vidjela": Avion sletio nasred ceste

U zračnom spektaklu su do tog trenutka uživale tisuće ljudi. Kad se formacija od četiri aviona razdvojila za izvođenje zračne figure, pilot nije mogao izvući letjelicu iz poniranja u spiralu.

Policija je objavila da su ozlijeđene još dvije osobe koje su aeromiting promatrale s tla. Svjedoci kažu da je letjelica udarila u odašiljač za mobilu telefoniju, koji se nalazio na vrhu zgrade. Čuo se zaglušujući tresak, nakon čega se letjelica srušila.

Stanari zgrade su u šoku. Said Ashok, koji se u trenutku pada nalazi u svom stanu kaže da je čuo strahoviti tresak, a kad je izašao na ulicu da se skoro onesvijestio kad je vidio što se dogodilo.