Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO: Festival tanga u Argentini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 400 parova iz 23 zemlje prisustvovalo je u nedjelju na šestom Svjetskom najtecanju u plesanju tanga.

Događaj se zbio u shopping centru Harrod´s, inače povijesoj građevini u Buenos Airesu koja je svoja vrata otvorila nakon 10-godišnje renovacije.

Pročitajte i ovo Hamasovci su napad počeli na glazbenom festivalu prvi dan sukoba Manekenka preživjela masakr, skrivala se ispod mrtvog dečka: "Činili su užasne stvari. Bio je to ruski rulet" Ilustracija Prvog dana festivala Sudar dvaju vlakova smrti na Oktoberfestu: Ozlijeđeno osam osoba

Svjetsko prvenstvo dio je veće cjeline pod imenom 'Festival of Tango', koji se svakog kolovoza održava u glavnom gradu Argentine.

Natjecanje se održava cijeli vikend, a parovi prolaze kroz seriju kvalifikacijskih rundi u vrsti tanga koji izaberu. Tango Salon je tradicionalna vrsta ovog plesa dok je tango Escenario više 'akrobatski' usmjeren.

U tangu Salon suci ocijenjuju eleganciju te emocije i atmosferu koju par prenosi svojim nastupom dok je u tangu Escenario koreografija najbitnija.

Organizatori kažu da ovaj festival svake godine privuče više od 10000 posjetitelja iz cijelog svijeta od kojih se mnogi prijavljuju i na besplatne tango tečajeve koji se mogu pohađati u sklopu festivala.

2007. nagradu u obje kategorije odnijeli su parovi iz Argentine ali 2006. ona je otišla paru iz Kolumbije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene