Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Do sada nepoznata vrsta hobotnice otkrivena je prilikom pretraživanja dna Tihog oceana. Ovo je prvi put da je hobotnica viđena na tako velikim dubinama.


Prilikom podvodog istraživanja primjećena je hobotnica "nalik na duha" koja izgleda pripada ranije nepoznatim vrstama na dnu oceana nedaleko od Havaja, što je otkriće koje ukazuje na to koliko se malo zna o dubokom moru, izjavio je američki zoolog Michael Vecchione.

Vezani članci Hunga Tonga - Hunga Ha'apai (Foto: AFP) Novi otok na Pacifiku: Mislili su da će nestati, a sada ga povezuju sa životom na Marsu Slika nije dostupna Čudesno: Dvjema nautičarkama pokvarila se jedrilica, preživjele šest mjeseci plutajući na pučini

Mliječno bilo stvorenje, koje su korisnici Twittera nazvali "Casper prijateljski duh", snimile su kamere na plovilu koje je istraživalo Tihi ocean na dubini od 4.290 metara, priopćila je Američka nacionalna uprava za oceane i atmosferu (NOAA). 

NOAA navodi da je ovo prvi put da je hobotnica primijećana tako duboko u oceanu.
"Ova životinja je posebno neobična jer nema pigmentne stani... i nije izgledala jako mišićavo", rekao je Vecchione, zoolog NOAA-e. Hobotnica je otkrivena tijekom pretraživanja dna Tihog oceana korištenjem robotskog vozila. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju