Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Benedikt XVI. pozvao je u Vatikanu, dan uoči otvorenja summita o klimi u Kopenhagenu na ‘odgovorno’ ponašanje prema okolišu koje će pomoći ‘siromašnima i budućim naraštajima’.


‘Želim da susret na vrhu pomogne da se utvrde akcije koje će poštovati stvorenja i koristiti solidarnom razvoju utemeljenom na dostojanstvu ljudske osobe i usmjerenom k općem dobru’, rekao je Papa nakon molitve Anđeo Gospodnji na njegovu balkonu na Trgu sv. Petra. ‘Očuvanja stvorenoga nema bez prihvaćanja razumnog i odgovornog načina života, osobito prema siromašnima i budućim naraštajima’, dodao je Papa.

‘Da bi se zajamčio puni uspjeh konferencije pozivam sve ljude dobre volje da poštuju Božje zakone prirode i da ponovno otkriju moralnu dimenziju ljudskog života’, zaključio je. Vatikan, koji u UN-u ima status promatrača, šalje u Kopenhagen svoje izaslanstvo koje će predvoditi msgr. Celestino Migliore.

Vezani članci Papa Franjo Papa Franjo imenovao ženu u vrh Crkve. Sociolog Maštruko: "Namjera je očito da se oda priznanje ženama i njihovoj ulozi" Industrijski centar u Parizu, ilustracija Pariški sud odlučio: ''Država je zakazala oko redukcije emisija stakleničkih plinova''

>> VIDEO: 'Što će biti kada on odraste?'

Zaštita okoliša je česta tema u nagovorima Benedikta XVI. tako da ga neki, rekao je u rujnu predstojnik tiskovnog ureda Svete Stolice otac Federico Lombardi, nazivaju ‘zelenim Papom’. (Hina)