Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Putnički zrakoplov British Airwaysa, koji je doletio iz Pekinga, udario je o pistu prilikom slijetanja u zračnu luku Heathrow. Putnici su pobjegli iz zrakoplova zahvaljujući toboganima za slučaj opasnosti.


Svih 136 putnika i 16 članova posade je evakuirano, a šestero ih je lakše ozlijeđeno.

Vezani članci Slika nije dostupna Zbog dima u kabini, pilot vratio zrakoplov u pulsku Zračnu luku Slika nije dostupna 'Londonski policajac krivo je protumačio Srebrićevo ponašanje'

Na mjesto nesreće stiglo je šest vozila Hitne pomoći i vatrogasci.

Na mjestu događaja su istražitelji, a južni dio piste je zatvoren za promet.

'Kada se pribiližavao činilo se kao da leti prenisko. Kada je udario o zemlju krhotine su letjele na sve strane', kaže jedan od svjedoka nesreća.

'Kada je udario o pistu vidjele su se iskre ispod zrakoplova, a odmah nakon toga sve je prekrio golemi oblak dima. Nevjerojatno je bilo za promatrati kojom su brzinom putnici počeli napuštati zrakoplov', kaže drugi svjedok, Nick Gray.

Incident se dogodio upravo u trenutku kada je britanski premijer Gordon Brown bio u zračnoj luci odakle je trebao krenuti u posjet Kini. Zbog nesreće je njegov let odgođen.

Neki letovi su s Heathrowa preusmjereni na Stansted i Luton.

Reuters je javio kako je britanska policija odmah objavila da je riječ o prisilnome slijetanju zrakoplova British Airwaysa te da događaj nema veze s terorizmom.

Glasnogovornica Scotland Yarda rekla je: "Ništa ne upućuje na povezanost s terorizmom".