Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vatra je izravno bila zaprijetila i naseljenom selu, a vlasti u Trebinju uputit će Hrvatskoj zamolbu za kanaderom.


Vlasti u Trebinju uputit će zamolbu vlastima Hrvatske kako bi se angažirao kanader ukoliko se u sljedeća dva dana pod nadzor ne stavi veliki požar nedaleko granice s RH kojega su u petak uz pripadnike vatrogasnih postrojba popodne počeli gasiti helikopter i pripadnici Oružanih snaga BiH.

Vezani članci Vatrogasci (Foto/Arhiva: Davor Puklavec/PIXSELL ) Požar na Plitvicama: Dvojica vatrogasaca ozlijeđena u gašenju kuće u sklopu turističkog kompleksa Ilegalni migranti u Bosni i Hercegovini, ilustracija (Foto: AFP) ''Iscrpljeni smo, više ne možemo kontrolirati granicu prema Srbiji i Crnoj Gori''

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević izjavio je za lokalne medije da će zatražiti uporabu kanadera jer je požar velikih razmjera zahvatio područje između Trebinjskih brda i Trebinjske šume, a aktivan je već četiri dana. Dio požara je prema trebinjskoj općini stigao iz pravca Hrvatske.

I dalje su aktivna požarišta prema selima Lug, Donja i Gornja Kočela, gdje je nepristupačan teren. Vatra je u četvrtak navečer izravno zaprijetila i selu Staro slano, smještenom uz cestu koja vodi od Stoca ka Trebinju.

TRAGEDIJA KOD NOVSKE Palio korov, izgorio u požaru

"Za razliku od sinoćnje situacije, danas nema opasnosti od ugrožavanja civila i kuća", izjavio je zamjenik zapovjednika Vatrogasne jedinice Lastva Lazar Vučković.

Ministrica obrane Marina Pendeš naložila je u petak angažiranje pripadnika Oružanih snaga i jednoga helikoptera, nakon čega je zapovijed uputio načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH general pukovnik Anto Jeleč.

Iz Ministarstva obrane priopćili su da se u popodnevnim satima sinkroniziranom akcijom svih angažiranih snaga očekuje stavljanje požara pod puni nadzor gasitelja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook