Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RACIJA NJEMAČKE POLICIJE

Upali u stanove radikalnih islamista, pretražili džamije i islamski centar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražitelji misle da su osumnjičeni prikupili novac za slanje ambulantnih kola iz Njemačke u Siriju, a da je tamo vozilo pretvoreno u vojno i na njega postavljen top.

Osumnjičeni koji pripadaju ultrakonzervativnom pokretu salafita su u dobi između 23 i 36 godina i policija sumnja da su planirali napad, mada nije nikoga uhitila.

Pročitajte i ovo Ilustracija povezuju ih s Hezbolahom Velika racija u Njemačkoj: Stotine policajaca upalo u više od 50 objekata, love pomagače terorista Slika nije dostupna Bagerima na džamije FOTO Totalno uništenje: ISIS porušio drevna svetišta šijita

"Nećemo stojati i gledati kako teroristi odreda smrti Islamske države u Siriji i Iraku dobijaju pomoć iz Njemačke", rekao je novinarima Joachim Hermann, ministar unutarnjih poslova Bavarske.

Racija se dogodila dok su Sjedinjene Države i njezini arapski saveznici pokrenuli zračne udare protiv militanata Islamske države i i al Qaede u Siriji.

Više do 400 njemačkih građana otputovalo je u Siriju da bi se pridružilo Islamskoj državi koju je Berlin ovoga mjeseca stavio izvan zakona proglasivši IS-ovu propagandu, simbole i aktivnosti protuzakonitim.

U racijama u utorak policija je zaplijenila računala, diskove i elektronske podatke iz jednog stana u Fuerthu i tri stana u Nuernbergu u Bavarskoj gdje je isto tako izvršila raciju u džamiji i islamskom centru. Policija je isto tako pretražila stan u Bonnu i dva stana u Weyheu na sjeveru Njemačke.

Istražitelji misle da su osumnjičeni prikupili novac za slanje ambulantnih kola iz Njemačke u Siriju, a da je tamo vozilo pretvoreno u vojno i na njega postavljen top. Osumnjičeni su isto tako slali vozila u Siriju za potrebe Islamske države, rekao je Hermann.

Njemačke obavještajne službe kažu da je broj salafita porastao na 5.500 u 2013. s 4.500 prethodne godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene