Policija u BiH, ilustracija (Foto: AFP)
Policija u BiH, ilustracija (Foto: AFP)

Šest osoba uhićeno je u srijedu na području Hercegovine te su zaplijenjene veće količine duhana i cigareta u velikoj policijskoj akciji sprječavanja krijumčarenja ovih visokotarifnih roba.


Prema priopćenju Državnog odvjetništva BiH, pripadnici Federalne uprave policije (FUP), uz potporu policijskih djelatnika županijskih MUP-ova, proveli su od ranih jutarnjih sati pretrese na području Mostara, Gruda i Širokog Brijega.

Vezani članci Policija na Bajakovu pronašla krijumčara (Foto: Dnevnik.hr) Kako je dolijao krijumčar koji je migrante ostavio da se utope: ''Sumnjivo se ponašao, vozač busa vidio je da se nešto događa'' Josip Ćelić (Foto: Dnevnik.hr) Zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić: "Znamo identitet krijumčara iz Slatine Pokupske, na tragu smo mu"

Tom prigodom je uhićeno šest osoba koji su pod istragom Državnog odvjetništva BiH zbog kaznenih djela organiziranog kriminala, krijumčarenja i neovlaštenog prometa trošarinskih proizvoda.

Policija je provela pretrese na sedam lokacija te su tom prigodom prikupljeni dokazi da se osumnjičeni duže vrijeme bave krijumčarenjem i nedopuštenim prometom duhana, cigareta i duhanskih prerađevina.

"Prilikom pretresa otkrivena je i zaplijenjena veća količina izrezanog duhana, duhana spremnog za rezanje, cigareta bez trošarinskih markica, kao i nekoliko strojeva za rezanje duhana", navodi se u priopćenju Državnog odvjetništva BiH.

Osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade u policiji biti predani državnom odvjetniku, koji će nakon donijeti odluku o njihovu zadržavanju u pritvoru. (Hina)