Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krijumčarili duhan i cigarete

Velika akcija policije u Hercegovini: Pretreseno sedam lokacija u tri grada, uhićeno šest ljudi

Policija u BiH, ilustracija (Foto: AFP)
Policija u BiH, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Šest osoba uhićeno je u srijedu na području Hercegovine te su zaplijenjene veće količine duhana i cigareta u velikoj policijskoj akciji sprječavanja krijumčarenja ovih visokotarifnih roba.

Prema priopćenju Državnog odvjetništva BiH, pripadnici Federalne uprave policije (FUP), uz potporu policijskih djelatnika županijskih MUP-ova, proveli su od ranih jutarnjih sati pretrese na području Mostara, Gruda i Širokog Brijega.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraga Uskoka Optužena skupina krijumčara cigareta: Državni proračun oštetili za najmanje 800.000 kuna Duhan, Zadar (Foto: PU zadarska) Završena istraga U Zadru uhvaćena dvojica muškaraca, policija zaplijenila 100 kilograma duhana

Tom prigodom je uhićeno šest osoba koji su pod istragom Državnog odvjetništva BiH zbog kaznenih djela organiziranog kriminala, krijumčarenja i neovlaštenog prometa trošarinskih proizvoda.

Policija je provela pretrese na sedam lokacija te su tom prigodom prikupljeni dokazi da se osumnjičeni duže vrijeme bave krijumčarenjem i nedopuštenim prometom duhana, cigareta i duhanskih prerađevina.

"Prilikom pretresa otkrivena je i zaplijenjena veća količina izrezanog duhana, duhana spremnog za rezanje, cigareta bez trošarinskih markica, kao i nekoliko strojeva za rezanje duhana", navodi se u priopćenju Državnog odvjetništva BiH.

Osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade u policiji biti predani državnom odvjetniku, koji će nakon donijeti odluku o njihovu zadržavanju u pritvoru. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene