Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginula 21 osoba

Vatrena stihija u Grčkoj: Nova uhićenja zbog podmetanja požara, jedan priznao čak četiri paleža

Požari u Grčkoj
Požari u Grčkoj Foto: Afp
U Grčkoj su uhićene još dvije osobe zbog sumnje na podmetanje šumskih požara, dok se stotine vatrogasaca i dalje bore s vatrenom stihijom u kojima je poginula najmanje 21 osoba.

U Grčkoj su uhićena dva muškarca zbog sumnje na namjerno izazivanje šumskih požara, dok se stotine vatrogasaca i dalje bore s požarima u kojima je poginula najmanje 21 osoba.

Na grčkom otoku Evia uhićen je muškarac koji je navodno zapalio osušenu travu na području Karystosa. Vatrogasci su rekli da je muškarac priznao da je podmetnuo još četiri požara na tom području u srpnju i kolovozu.

Drugi muškarac uhićen na području Larisse u središnjoj Grčkoj također je optužen da je namjerno zapalio raslinje. Policija je u četvrtak uhitila 45-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je podmetnuo najmanje tri požara na području Avlone.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zatajenje srca Tragedija na obali: U kratkom razmaku vrućina odnijela dva života

U subotu su najavljene oluje za neka područja Grčke, a udari munje izazvali su nekoliko požara u blizini grčke prijestolnice. Na terenu je 100 vatrogasaca, uključujući pomoć iz Francuske i Cipra.

Od početka ovogodišnje sezone požara za podmetanje požara uhićene su 163 osobe, rekao je u petak vladin glasnogovornik Pavlos Marinakis.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene